Direktlänk till inlägg 2 januari 2011

Cornelia frågar = Kix svarar

Av Kix - 2 januari 2011 21:03





Cornelia ställde så bra frågor, därför bestämde jag mig för att svaren till henne fick bli ett eget inlägg.


Detta är hennes frågor:

Känner ni inte en oerhörd frustration, att ni hade blivit bättre föräldrar till henne? Ni visste visserligen att det hade kunnat bli så här, men man hoppas ju ändå att det ska gå bra. Nu med facit i hand, hade ni tackat ja om ni hade fått gå tillbaka i tiden o göra om det? Skulle ni tacka ja igen om ni fick frågan?”


Kix svarar:

Det är svårt att jämföra sig med de biologiska föräldrarna om huruvida vem som skulle bli bättre föräldrar eftersom vi inte känner dem. Det vi tror oss ha förstått är att det är mamman som ville ha tillbaka barnet, så om barnet växer upp med den biologiska pappan eller ej det vet vi inte. Men det är klart att utav den handling som de har gjort genom att faktiskt lämna bort henne från första början känns det irrationellt och ohjärtligt, och det kan ju tolkas hur som helst...


Om vi hade fått frågan på nytt där upplägget hade varit detsamma så hade det varit osäkert om vi hade sagt ja. Kanske hade vi försökt att vara mer noggrann på att ta reda på föräldrarnas bakgrund, beslut till adoption och förutsättningar. Dock en svår fråga att svara på idag då det är så nära inpå förlusten av gumman.


Hade upplägget varit annorlunda, dvs. om vi hade varit tilltänkta adoptivföräldrar men att barnet hade placerats hos barnhem alt. familjehem fram till Tingsrättens beslut och domen hade vunnit laga kraft, så då hade svaret varit ett klart JA!  Det vi har förstått så klockrent nu i efterhand så är det, trots biologiska föräldrarnas övertygelse om adoption långt innan förlossning, alldeles för osäkert de närmaste veckorna efter förlossningen för mamman. Och visst, det kan låta som okänsligt av oss att inte ta emot en baby som skall adopteras av oss, men fy f-n för att måsta lämna tillbaka en baby som man placerat längst in i hjärtat där man inte har någon som helt möjlighet att påverka beslutet...


Kix

 
 
Jagvilljagkan

Jagvilljagkan

3 januari 2011 09:17

Jag ville bara skicka en varm kram till er båda! Kan inte - och vill inte - föreställa mig hur ni har det just nu...

Med hopp om ett bättre 2011!

http://jagvilljagkanjagvagar.blogspot.com

 
Ingen bild

Maria

3 januari 2011 09:23

Oh- det känns så grymt att bli snuvad på ett barn på det sättet som ni nu blivit. Jag gråter inom mig när jag läser din blogg.
Kram Maria

 
Litenlängtan

Litenlängtan

3 januari 2011 13:08

Det är just det här jag menade; märkligt att de väljer att placera barnet hos er innan allt är 100% klart. Ni hinner fästa er vid ett barn som kanske inte kommer få stanna, trots bioförälderns övertygelse INNAN förlossning.
Kanske är det just bristande rutiner och att det allt för sällan adopteras i Sverige som gör att ni kommit i kläm så olyckligt. Jag lider verkligen med er - för fy för den lede vad ledsamt att ni råkat ut för det här. Stor kram och ni finns i mina tankar!

http://litenlangtan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Sussi

3 januari 2011 13:52

Det var nog ett utav det värsta jag läst om någonsin! Du måste ha knytit an till den här lille flickan så djupt om du fick henne direkt från bb och samma sak med flickan själv. Och sedan bara togs hon ifrån dig. Vilken smärta. Vilket förbannat jävla öde! Jag läser så många bloggar nu och det är helt otroligt vad folk går igenom, vad fan finns det för rättvisa i världen? Herregud, din historia berörde mig så mycket.
Att ha en liten bebis som knyter an i 4 veckor.. Hur kan reglerna ens vara så??? Okej att föräldrarna finns och deras rätt till ånger, men eran då?? Nej, ni öppnade eran famn och gav flickan allting för att sedan bara få ett slag i magen. Gud vilken smärta.
Hur kan det fungera så ändå? Alltså, alla förstår ju hur fasansfullt det måste vara för er. Det är ju som att få en bebis som dör! Men eran lille finns där ute, men ni får henne inte =( Helt sjukt.
Jag vet inte vad man ska skriva, men det känns så fel mot er...
Jag beklagar så hemskt mycket.

 
Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

4 januari 2011 22:15

Oj så överraskad jag blev när jag såg mitt namn på din blogg! ;) Så glad jag blev att du tog dig td att svara på mina frågor. Man vet ju så lite om sånt här, men om man själ, mot förmodan, skulle få frågan att göra en sån här adoption vill man ju va förberedd o veta vad man ger sig in på.

Visste inte att barnen först kunde placeras på ett annat sätt tills föräldrarna va klara med adoptionen och ångertiden. Men det förstår jag att om det skulle bli aktuellt igen så e det så ni vill göra.

Tänkte precis på samma sak som Sussi skrev om att det måste va samma känsla som att ens lilla bebis dör, fast ännu hemskar eftersom bebisen faktiskt finns kvar fast utom räckhåll.

Skickar än en gång massor av styrkekramar!

http://mitthemochmintradgard.blogg.se

Kix

5 januari 2011 19:17

Eftersom det inte är så vanligt med nationella adoptioner finns det nog ingen bra rutin, men vår åsikt är att barnet borde inte blivit placerat hos oss om det funnits tvivel på adoptionsbeslutet. Vi är ju ett hem som vill ta emot ett adoptivbarn. Det är synd att vi kommit i kläm i detta fall, speciellt när det finns andra instanser/familjer som kan hantera korttidsboende barn och som är beredd på ett sådant typ av upplägg.

 
Ingen bild

Anna

5 januari 2011 12:29

Vill bara säga att jag är så ledsen för vad ni går igenom, det är så grymt och borde inte få hända någon! Det är ju varje förälders mardröm att förlora ett barn och det är ju vad ni har gjort.

Jag undrar vad som händer om bio-mamman ångrar sig igen, är ni intresserade av att så att säga ta risken igen? Min första tanke är att barnet löper större risk för att fosterhemsplaceras, även om hon väljer att inte adoptera bort det...

Kramar



Kix

5 januari 2011 19:22

Oj, vilken svår fråga. Skulle vi kunna ta upp adoptionsansökan till Tingsrätten omgående så hade vi varit intresserad. I annat fall så löper vi så stor risk att bli snuvad igen på irrationell hantering av bio-mamman. Jag hoppas inte hon löper någon risk på att familjehemplaceras, mamman är frisk och säkerligen fullt kapabel att ta hand om ett barn med lite omprioriteringar, så tolkar vi det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kix - 17 maj 2012 23:31

  Jag är ganska säker på att det här blir mitt sista inlägg i den här bloggen. Den skapar sådan ångest och jag orkar inte veta av den. Mitt sista inlägg blir således bara att uppdatera om det sista.   Han var otrogen. Jag kom på honom förra sön...

Av Kix - 4 april 2012 22:16

  Pratat med vår adoptionsutredare för att avsluta/dra tillbaka det medgivande vi har som par. Nämnde för henne att jag har tankar på ensamståendeadoption, men fick ett kallt svar om att det kan ta tid, och att det här måste läka först och det stäl...

Av Kix - 31 mars 2012 11:15

  Jag skall försöka uppbåda lite energi och skriva även till er som inte har fått något lösen.   Det är över nu. Han vill skiljas. Efter 14 års förhållande har den 6 åriga ofrivilliga barnlösheten satt sina spår. Vi säljer huset. Flyttar till v...

Av Kix - 26 mars 2012 21:34

  Det här med lösenordsskyddade inlägg var väl inte fullt så genomtänkt... ni dränker mig med mail. :)   Jag besvarar dem eftersom! Gulliga ni! Ni skriver så fint!   Kix     ...

Av Kix - 25 mars 2012 15:12

  Det är avgjort. Det blir delvis lösenordsskyddade inlägg på den här bloggen. Jag känner ju två privat som läser, dessutom har jag ju varit på flera bloggträffar. Så jag är ju inte anonym längre...   Vill ni läsa de lösenordsskyddade inlägge...

Presentation

Fråga mig

31 besvarade frågor

Mail

kix_barnlos[snabel-a]hotmail[punkt]com

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Gillar

  

                

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards