Senaste inläggen

Av Kix - 7 oktober 2011 22:54


Jag är faktiskt lite stolt över mig själv idag. Lite iaf...

Det kom in en fd. anställd på jobbet idag. Hon hälsar aldrig på annars, men just idag kom hon in med sitt barn-barn. Jag ser varningstrianglar, varningsskyltar och klockorna ringer varningssignaler. Hur undvika detta?

Men för första gången på länge lyckas jag faktiskt RIKTIGT, FUCKING bra att gå omvägar. För precis när jag gick ned för att fika (ja, vi har två våningar och öppet mellan planen), så ser jag att hon tar den andra trappan upp och går och visar upp detta barn-barn för alla på vår våning. PUH. Hon kommer sedan ner till fikat och sätter sig  vid en annan gruppering än den jag sitter vid... PUH. Hör i mitt tränade öra att inte höra så bra, men dock ändå höra att de pratas så in åt h*e mycket barn i den grupperingen. PUH.

Men i alla fall... om jag skall återgå till min rubrik.... två av mina närmaste arbetskamrater sitter i denna gruppering. Och efter fikat bad jag att få prata med dessa två på sidan (ja, de känner mycket väl till om vår situation). Jag sa att jag egentligen inte hade någon aning om vad som diskuterades runt bordet men att jag vill gärna, om de kan och har lust, att de visar sin kunskap om området barnlöshet (via mig då) och faktiskt uttrycker att, typ, inte är så enkelt som att bara skaffa barn, eller bara skaffa syskon, eller planera barn tidigt på året... eller what ever, som kan vara en kommentar till någon som har brisfällig kunskap om ett mycket vanligt problem. Ja, hängde ni med...

Jag är iaf ganska stolt att jag agerar på något som kan, i kommunikation med andra, vara till fördel och försåelse för ofrivllig barnlöshet/barnlösa.

KixANNONS
Av Kix - 2 oktober 2011 22:05


Jag kan inte kommentera hos er som har blogspot, ja, bara så att ni vet. Jag passar därför på att gratulera Anna till plusset - STORT HEJDUNDRANDE GRATTIS och en VARM KRAM. Jag visste ju egentligen hela tiden att det skulle bli ett plus på ert blastoembryo!!  Falun is da shit!


Blogspot har tydligen inte ännu hittat lösningen till varför vissa inte kan kommentera på deras bloggar, så jag får tyvärr nöja mig tillsvidare med att bara läsa era bloggar.


KixANNONS
Av Kix - 29 september 2011 22:20


...jag hann faktiskt inte ducka idag. Jag var oförsiktig och det kostade på. Jag måste vara mer observant.


Jag skall försöka förklara. Förmiddagsfika idag, alla sitter runt den populära grupperingen. Jag ser endast en ledig stol, men jag behöver bara en till min lilla bak, perfekt. Jag fokuserar på att sätta mig där. Jag närmar mig, ser en kollega som varit barnledig sitta på stolen bredvid, säger hej precis när jag skall sätta mig... ser en 1,5 åring precis bakom honom... shit, han är fortfarande barnledig… på jobbet och hälsar på… för sent att vända, för sent att rädda mig själv. Jag måste sätta mig... vara trevlig...barnet grabbar tag i min macka på bordet... alla skrattar och tittar på VARJE steg barnet tar. Kommenterar och frågar. Min tekopp på bordet blir ett hot mot barnet, jag blir tillsagd att ta upp min kopp. Jag sitter med både macka och te i knät. Måste rädda mig, så som jag såååå många andra gånger runt fikabordet. Jag tar dagstidningen, försöker sitta insjunken, bläddrar i tidningen och håller tekoppen och mackan i handen. Hon till vänster kommenterar en annan kollegas mage som börjat växa ”för det är väl officiellt”... Ja, det blir väl det om man frågar runt fikabordet tänker jag... Barn- och gravidanekdoter växlas flera emellan. Dem emellan som har fått vara med om det mest fantastiska en människa kan få vara med om.


Jag fixar kortaste fikarasten någonsin. Jag överlevde.


Kix

Av Kix - 28 september 2011 22:32


I lördags gjorde jag något som jag verkligen kan rekommendera alla ofrivilligt barnlösa bloggare där ute. Bestäm bloggträff. Det ger sååå extremt mycket att möta andra i deras situation, alla med olika bakgrund och förutsättningar men med exakt samma mål. Att bli förälder. I helgen träffade jag 5 andra tjejjer som bloggar:

En tjej med ett faschinerande yrke

En tjej som är outtröttligt positiv

En tjej som bor i min vackra barndomsstad

En tjej som är fantastisk vacker

En tjej som är oerhört begåvad

Så det så!

Ja hrm.. harkel... å så jag då… en tjej som är en hejare på shopping!

Kix

Av Kix - 27 september 2011 22:21


Tillbaka till där det började. Där var jag idag. Tillbaka till den klinik som gjorde vår infertilitetsutredning. Det var år 2008. Nu har det gått drygt 3,5 år sedan dess. Det har blivit 7 st IVF-försök, varav 1 färsk samt 1 frysförsök har Landstinget Västernorrland stått för. Tack LVN för att ni gjort allt ni kan för att bota min sjukdom – NOT! Jag hade fått mer hjälp om jag rökt i 10 år...


Idag var jag alltså tillbaka till ruta ett. Lika ofrivilligt barnlös nu som då. Lika oförstående till varför det inte funkar, inga svar, ingen förklaring. Det som händer nu är både bra och oerhört tungt. Det som är bra är att kliniken vill att jag gör nya prover, dvs. de prover som man tar vid infertilitetsutredning. Mannen skall lämna nytt spermieprov. Kanske kan nya prover visa på vad som är fel. Kanske är det fortsatt inget fel. Vi kanske aldrig får svar...


Något annat som är bra är att kliniken skall göra en hysteroskopi på mig (gjorde ju det tidigare i år också), och det är ytterligare en åtgärd för att se att livmoderhålan och livmoderslemhinnan ser ut som det bör. Eller inte bör...


Det som är tungt och det som gav upphov till kvällens gråtattack är att allt detta, dvs, blodproverna och hysteroskopin, gör att nästa IVF-försök drar ut på tiden. Förhoppningsvis kan det göras i november, det är bara det att veckan innan beräknad ägglossning är min man på långväga kurs… och veckan för beräknad ägglossning är jag på kurs utomlands...


WHY?????


Och om vi väntar ytterligare en månad så är beräknad ägglossning på julafton.

FUCK.


Så som de ser ut just nu får jag välja på att skippa kursen och göra ett IVF-försök i november eller vänta till efter nyår...


Å nästa år fyller jag 38 år.

BLÄ!


Kix

Av Kix - 20 september 2011 21:58


Vår adoption har tagit några ytterligare stapplande steg. Det känns så himla bra, men samtidigt så himla skrämmande.

Vi har diskuterat länder lite mer ingående med rådgivare på Förmedlingen och det är svårt. Hur skall man tänka:

* Barn max 2 år, men från länder som för oss inte känns aktuella
* Barn max 3 år, några länder känns aktuella. Måste vara i landet ganska länge.
* Återrapporteringskrav
* Barn med särskilda behov, bakgrund

Vi har i alla fall ringat in fyra länder tillsammans med rågivaren. Jag har ett land som ligger lite varmare om hjärtat, men det håller jag för mig själv tillsvidare. Till det landet kan det bli aktuellt att börja sammanställa ansökan i nov/dec. Men sedan är det väl minst 1 år till resbesked.

Väntan, väntan.

Kix

Av Kix - 18 september 2011 23:04


Idag hände det. Idag bar mina ben mig inte. Jag som tycker att jag var så förberedd på att min sjunde IVF-behandling inte skulle gå bra, jag var förberedd på nederlaget. Men idag orkade jag inte. Jag orkade inte hålla mig uppe. 

Vi skulle ut och plocka svamp på förmiddagen, men jag la mg på sängen. Min man kollade till mig och ville att jag skulle klä mig för att följa med, men det
gick inte. Jag orkade inte. Jag storgrät där i sängen och kunde inte finna någon energi att ta mig upp. Hur mycket jag än försökte fokusera fann jag ingen som helst styrka i benen som skulle kunna göra att de skulle gå att stå på. Än mindre att gå på. Min man hjälpte mig upp, men jag var som en trasa. Jag har verkligen aldrig känt på det här sättet. Visst, jag har varit håglös och inte orkat göra något, men jag har alltid kunnat använda benen. Jag stortjöt, verkligen. Hur kunde jag bli så här? Hur kan benen bara svika så?


Han tog mig upp. Han klädde mig. Vi tog oss ut. Benen släpade, men jag tog mig
ut. Påminde mig själv om att inte ha gäster både fredag och lördag… det tar på energin för mycket. Jag orkar inte vara ”tipp-topp”-Kix så länge. Det frestar på. Jag vill aldrig mer känna att mina ben sviker mig. 


Kix

Av Kix - 13 september 2011 20:16


Tjuvtestad och klar.


Negativt!


Fiskens horoskop: Det blir svårare för dig att visa dig från din bästa sida, när du har slösat dina energireserver på att hantera din egen smärta och stress. Det är därför det är viktigt för dig att göra vad du kan för att lindra dina problem, för då underlättar du för dem du älskar, kolleger och kanske till och med folk du inte känner. Ta väl hand om dig själv.


Kix

Presentation

Fråga mig

31 besvarade frågor

Mail

kix_barnlos[snabel-a]hotmail[punkt]com

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Om ofrivillig barnlöshet och adoption med Blogkeen
Följ Om ofrivillig barnlöshet och adoption med Bloglovin'

Gillar

  

                

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se