Senaste inläggen

Av Kix - 22 februari 2012 21:42


Där jag bor finns en lokalavdelning för en av de adoptionsförmedlingar som jag köar hos. Denna lokalavdelning anordnar bland annat träffar för blivande/väntande adoptivföräldrar. Jag har aldrig tidigare gått på en sådan träff eftersom jag dels har tänkt att jag inte riktigt passade in, men också för jag inte ännu ansåg mig som väntande.


Men igår var det dags för en sådan träff så jag ringde för att anmäla mig, men döm om min förvåning då det endast var jag som anmälde intresse. Dvs. det finns INGEN ANNAN i mitt område som är blivande adoptivföräldrar och som vill gå och träffa andra blivande adoptivföräldrar, iaf ingen annan som anmält sig.


Jag blev så klart besviken eftersom jag är så redo att ta emot andra människors berättelser, och jag är så redo att hitta någon annan i samma situation, som bor mig nära. Men det är väl bara vi som skall adoptera här i området???


Jag blev dock mycket gladare när jag fick en härlig pratstund med den kvinna som är kontaktperson för dessa träffar. Hon var så öppen och berättade lite om deras adoptionsprocess. Fantastiska människa som delar med sig per telefon till en som är fullständigt anonym. Jag blev glad av att prata med henne.


Men ni andra? Jag vill sååå gärna träffa någon annan som är i samma situation. Vi bjuder på middag! Promise!


Kix

ANNONS
Av Kix - 20 februari 2012 07:18


Ni som har beställt era journalkopior från er IVF-klinik - innehåller den medicinsk information såsom vilka mediciner ni använt och mängd? Innehåller den result på själva IVF-försöket/en?


Kix

ANNONS
Av Kix - 14 februari 2012 20:43


Jag kan inte sluta tänka på honom. Håkan Lindström. Han är en demon som har grävt sig in i mitt huvud.


Det senaste jag fastnat för är det här: "Han anser att det handlar om en stark patientgrupp och tror att det inverkat i att andra landsting inte skärt ner i verksamheten" som alltså är Håkans svar på Barnlängtans Norrlandsupprop publicerad i Sundsvalls Tidning.


Men Håkan, vi ofrivillgt barnlösa är inte starkare patienter än någon annan patientkategori. Vi befinner oss i en sådan livskris och längtan att vi inte ser det som acceptabelt att inte bli behandlad för vår sjukdom. En sjukdom som uppenbarligen prioriteras orimligt olika i vår svenska sjukvård.


Jag blir så ledsen när jag dessutom vet att en bloggvän har tappat livsglädjen, när inte vardagen fungerar och jobbet både är stressande och tung. En bloggvän som verkligen inte mår bra pga den ofrivilliga barnlösheten. Behöver jag nämna att hon bor i den här delen av Sverige som begränsar vården. Och det skär extra mycket i hjärtat då jag, för inte så länge sedan, också var så långt nere. Och jag vet att det är sååå skört. Jag ser ändå en ljusning iom adoptionen, men jag kan fortfarande tidvis känna mig oerhört ledsen och undra om barnlösheten någon gång har en vändning. Jag känner så mycket för dig och alla andra som befinner sig i den livskris som den ofrivlliga barnlösheten skapar. Håkan Lindström har nog aldrig varit ofrivilligt barnlös.


Kix
Av Kix - 10 februari 2012 22:32


Jag värvade 19 att skriva under Norrlandsuppropet. Jippe! Jag värvade alltså ca 4,7% av rösterna.


Och på tal om procent så kommenterade Håkan Lindström (allas vår gulle-gosse... NOT!) den senaste tidens upprop så här: "I 60 procent av fallen får paren ytterligare ett försök genom frysta embryon man kan använda. Och då ligger framgångsresultatet mellan 35 och 40 procent"


Stämmer det verkligen att så högt som 60% får ett FET-försök efter första färska behandlingen? Alltså det är ju faktiskt skillnad mellan att IVF-kliniken fryser ned embryos och den andel som faktiskt får tillbaka ett intakt, fryst embryo....


Och stämmer det då att framgångsresultatet på det första frysförsöket ligger på 35-40%? Jag är OERHÖRT tveksam att siffrorna stämmer. Är det någon som har koll på detta?


Kix

Av Kix - 7 februari 2012 21:41


Nejdå, det är inte ett hot, men det är en uppmaning om att stödja oss som bor i Norrland där våra fyra landsting har de sämsta villkoren för behandling mot sjukdomen ofrivillig barnlöshet. Till exempel så får vi bara ett IVF-försök och ett frysförsök av våra landsting. ETT?!!!!  Ja, ni må tro att jag varit avundsjuk på er som har mycket generösare regler. Det sker en överyn kring dessa regler i slutet av februari, och det befaras bli sämre förutsättningar.


Så, snälla, skriv under här: http://www.barnlangtan.com/norrlandsuppropet och hjälp Barnlängtan och oss patienter att förbättra villkoren.

 

Läs mer om reglerna och förslagen här: http://www.barnlangtan.com/fakta/157.


Och snälla, sprid det via Facebook, Twitter och på era bloggar!


När ni har skrivit under så lämna gärna en kommentar så skall jag räkna hur många jag har värvat! Lite Erin Bronckovich-igt!... :)


Kix

Av Kix - 5 februari 2012 21:33


Ni har ju rätt: Han har ju inte sörjt Gumman klart. Han är fortfarande kvar i sorgen som jag bearbetade redan för mer än 1 år sedan.


Vår familjerådgivare har fått honom att prata om det. Det är ett steg på vägen, men det tar tid. Hon ställde lite krav att han skulle ta fram foton och boken som vi skrev om Gumman för att få ut sorgen. Han som lagt alla motgångar på hög och gått vidare, nu slår det tillbaka på honom. Han behöver sörja!


Jag har lovat familjerådgivaren att inte prata adoption med honom under tiden. Det är både svårt och lätt! Lätt för att jag vill så gärna att han skall sörja så att vi kan gå vidare. Men också svårt för att jag har fått så mycket ny och intressant information från vår Förmedling nr 2 (vi köar hos två  adoptionsförmedlingar). Tex skulle vi kunna få skicka våra papper redan nu i feb till ett intressant land....


Nästa tid med familjerådgivaren är på fredag. Ivrig på adoptionen som jag är så hoppas jag på makens framsteg om än det är med myrsteg.


Kix

Av Kix - 31 januari 2012 21:08


Det är ett under att jag orkar. Faktiskt. 5 mm på tunnaste stället och 8 mm på tjockaste stället.


SLEMHINNEHELVETE.


Fast egentligen, jag orkar inte bry mig. Jag orkar verkligen INTE bry mig. Could not care less. IVF-kliniken i Falun skall ringa upp ang om det blir någon återföring av de två i frysen. Visst skulle det väl vara trevligt om de slapp frysa ihjäl där, men mitt fokus finns någon annanstans. Någonstans långt bort härifrån.


I dagarna har jag ofta och mycket tänkt på hur otroligt tacksam jag är över möjligheten att kunna adoptera ett barn som finns på ett barnhem. Det är inte en välgärning jag gör, det är av fullständigt egoistiska skäl som jag vill adoptera. Men jag har också i dagarna tänkt på hur jag fortsatt kommer att bli påverkad och påmind över att jag aldrig blev en biologisk mamma. Hur länge kommer hjärtat att brännas av att aldrig ha lyckats? Hur länge kommer bitterheten att finnas kvar? Hur länge kommer missunsamheten spegla mitt svartaste jag? Hur länge kommer mina OM och UTIFALL att mala och ältas i mitt huvud?


Märker ni att jag skriver jag i inlägget, för jag kan tyvärr inte ännu säga att min myra är med på det här till 100%.


Tycker om er!


Kix


Av Kix - 29 januari 2012 21:32


Jag gillar myrsteg. Jag gillar myrsteg jättemycket. 


Kix

Presentation

Fråga mig

31 besvarade frågor

Mail

kix_barnlos[snabel-a]hotmail[punkt]com

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012
>>>

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Om ofrivillig barnlöshet och adoption med Blogkeen
Följ Om ofrivillig barnlöshet och adoption med Bloglovin'

Gillar

  

                

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se