Direktlänk till inlägg 29 december 2010

It’s been a while... (part I)

Av Kix - 29 december 2010 21:09


Och jag vet ärligt talat inte vart jag skall börja. Vill inte att det skall bli för långt inlägg, för då hinner ni ju somna. Det blir således två inlägg (på olika dagar), som berättar i korthet historien om vad som hänt i mitt (vårt) liv de senaste två månaderna.


Bollen, som jag tidigare refererat den händelse som jag nu skall beskriva, är alltså en förfrågan vi fick i mitten på oktober om att adoptera ett nationellt barn vars föräldrar hade bestämt sig för att adoptera bort barnet. Barnet beräknade födas i slutet av november och för att gå vidare träffade vi den utredaren i den kommun där mamman och pappan bor. Denna kommun ligger väldigt långt bort från där vi bor, eftersom vid en nationell adoption rekommenderas barnet placeras långt från de biologiska föräldrarna. Vi bestämde oss för att gå vidare och precis när vi hade kommit hem och knappt landat i den information som vi fått av kommunens utredare, så ringer de igen och säger att mamman är på väg till BB. Vi packade allt vi kunde komma på att behöva, och kastade oss i bilen igen och reste alla dessa mil på nytt. Till något ofattbart fantastiskt. Händer detta oss? Kan det hända på endast tre veckors tid? Sex timmar innan vi var framme på sjukhuset hade det fötts en flicka till oss, tre veckor för tidigt. Sjukhusets personal och gumman väntade på oss, och när vi äntligen kom fram så fick vi henne i vår famn direkt.  Vilken underbar upplevelse. Och vilka glädjetårar. Helt obeskrivbart. Men är det för bra för att vara sant?


Vi kom hem till vårt hus med flickan, vi byggde upp rutiner och flickan växte helt enligt alla kurvor. En fin flicka. Underbar flicka. Och vad roligt allt blev. Och vilken energi som infann sig. Ett fantastiskt rus. Skulle detta verkligen vara vändningen i våra liv?


Vi hade, trots allt, i bakhuvudet att föräldrarna när som helst skulle kunna ångra sig. Men de hade ju varit så tydliga i sin önskan om adoption till utredarna så det kändes ändå ganska lugnt. Vi lånade ihop mycket. Vi planerade vad vi skulle göra för alla pengar vi sparat till vår internationella adoption. Vi anmälde oss till babysim. Vi förberedde adoptionsansökan till Tingsrätten. Jag kunde inte låta bli att köpa lite barnkläder och lite andra nya saker, bara för att... Vi fick presenter från många.  Många grattade och frågade. Vi fanns äntligen. Vi fanns tack vare ett barn. Vi levde. Skulle detta vara för evigt?


Kix

 
 
Ingen bild

Tess

29 december 2010 21:15

Har följt dig länge och undrat hur det har gått. Jag hoppas verkligen att det har gått bra och är så spänd inför fortsättningen på detta inlägg. Väntar...

Kram och lycka till

 
Lilla Jag

Lilla Jag

29 december 2010 22:01

Tack för kommentaren hos mig, har saknat dig!
Men ååååå vill veta mera nu. Hoppas och håller tummarna för att det ska komma något positivt, känner oro.....
Massor med stora kramar!

http://hurskadetgo.blogspot.com

 
Evelina

Evelina

29 december 2010 22:03

Vad skönt att höra att du lever! Har kollat din blogg varje dag... Jag väntar också spänt på fortsättningen.

http://cuteewe.blogg.se

 
MDB

MDB

29 december 2010 22:52

Blir lite nervös när du bryter inlägget sådär, men hoppas så att allt har gått bra. Det du skrivit låter ju helt underbart. Kram!

http://minadrommarsbarn.blogspot.com

 
TeachGirl

TeachGirl

30 december 2010 00:41

Väntar spänt på nästa del. Vill inte läsa något "...men...". Det är så spännande! Kram!

http://varforinteviocksa.blogspot.com

 
Litenlängtan

Litenlängtan

30 december 2010 07:39

Jag har också undrat vad som hänt men förstod nästan att det var som du skrev innan - att en liten väntade er! Grattis och jag hoppas att jag får ett postivt mottange på det grattiset, väntar med spänning på nästa inlägg...
kram

http://litelnangtan.bloggplatsen.se

 
Mette

Mette

30 december 2010 08:26

Åh, härligt att se att din blogg blivit uppdaterad...har undrat hur det gått.

Även jag håller tummarna att nästa gång du skriver något, så är det något positivt och glädjande...men inte utan att känna någon oro, när jag läser din sista fråga i det senaste inlägget!

Lycka till!

http://mettemaarit.blogspot.com

 
Avlängtantilldig

Avlängtantilldig

30 december 2010 08:53

Känns både härligt och läskigt att läsa. Härligt om ni fått det ni vill, läskigt för att det känns som att du förbereder oss läsare på att det inte gått bra..

http://enmammautanbarn.blogspot.com

 
ettvanligtliv

ettvanligtliv

30 december 2010 09:39

Det är jobbigt att läsa detta inlägg. Förstår varför du valt att lägga det på två dagar. Hoppas att du mår bättre och bättre. Stor kram!

http://ettvanligtliv.bloggplatsen.se

 
jenny_maria

jenny_maria

30 december 2010 10:16

skönt att ha dig tillbaka... hoppas verkligen att de inte ångrade sig och att frånvaron berodde på att ni haft fullt upp (usch, har onda aningar i magen)

Skriv hur långt du vill, tror ingen somnar överhuvudtaget, du är duktig på att skriva och fångar dina läsare, så bara skriv på!

http://langtaneftersammanhang.blogspot.com

 
Hedda

Hedda

30 december 2010 10:45

Oj, hjälp, vilken fantastisk händelse! Men även jag blir lite oroad över fortsättningen...?
Kram!

http://heddasdagbok.wordpress.com

 
Cornelia -Mitt Hem & Min Trädgård

Cornelia -Mitt Hem & Min Trädgård

30 december 2010 18:32

Hej!!!

Tack för din önskan om ett Gott Nytt barnlängtans-År i min blogg! Blev så glad och spänd över att du hörde av mig. Verkligen en sjukt spännande och omtumlande resa ni har varit med om. Blir som de andra skriver lite orolig men håller tummarna för att allt har gått vägen.

Massor av kramar och ett gott nytt år!

http://mitthemochmintradgard.blogg.se

 
Ingen bild

Lilla M

30 december 2010 19:47

Åh så spännande att läsa, hade gärna läst allt på en gång. Hoppas att det blir en positiv fortsättning, är dock orolig att det inte är det. Håller alla tummar och väntar med spänning på fortsättning. Gott nytt år!

 
Ingen bild

P

30 december 2010 19:54

Grattis, helt underbart! Längtar efter fortsättningen!

 
greengal

greengal

30 december 2010 22:59

Oj, vad fantastiskt! Bli mamma på så kort varsel.
Hoppas allt gick bra, ser framemot följande inlägg!

http://vantanochlangtan.blogspot.com

 
Hej och Hopp

Hej och Hopp

31 december 2010 01:20

Här är en till som verkligen verkligen hoppas att det kommer en lycklig forsättning på det här inlägget och som också känner en oro över att det inte gör det!
kram till er oavsett

http://www.mintusenmilaresa.blogspot.com

 
Tea

Tea

31 december 2010 09:12

Jag har funderat på hur det gått för er. Vill veta mer =) Kram!

http://langrean9manader.blogspot.com

 
Sara

Sara

31 december 2010 10:12

Jag har tänkt på er så mycket och undrat hur allt har gått.
Jag hoppas så att allt har gått bra för er, ser fram emot nästa inlägg.

Många kramar

http://www.lillaunderbarn.blogg.se

 
jagvilljagkan

jagvilljagkan

31 december 2010 13:21

Oj, jag har väntat på det här inlägget! Har saknat dina ord - och fortsättningen på historien!!!

du lämnar en liten cliffhanger så jag är osäker på om jag vågar tro på en positiv fortsättning... Men jag hoppas att allt fallit så väl ut som det går att önska! (och jag kan önska mycket!!!)

Med förhoppningar om ett fantastiskt år 2011
kramar

http://jagvilljagkanjagvagar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kix - 17 maj 2012 23:31

  Jag är ganska säker på att det här blir mitt sista inlägg i den här bloggen. Den skapar sådan ångest och jag orkar inte veta av den. Mitt sista inlägg blir således bara att uppdatera om det sista.   Han var otrogen. Jag kom på honom förra sön...

Av Kix - 4 april 2012 22:16

  Pratat med vår adoptionsutredare för att avsluta/dra tillbaka det medgivande vi har som par. Nämnde för henne att jag har tankar på ensamståendeadoption, men fick ett kallt svar om att det kan ta tid, och att det här måste läka först och det stäl...

Av Kix - 31 mars 2012 11:15

  Jag skall försöka uppbåda lite energi och skriva även till er som inte har fått något lösen.   Det är över nu. Han vill skiljas. Efter 14 års förhållande har den 6 åriga ofrivilliga barnlösheten satt sina spår. Vi säljer huset. Flyttar till v...

Av Kix - 26 mars 2012 21:34

  Det här med lösenordsskyddade inlägg var väl inte fullt så genomtänkt... ni dränker mig med mail. :)   Jag besvarar dem eftersom! Gulliga ni! Ni skriver så fint!   Kix     ...

Av Kix - 25 mars 2012 15:12

  Det är avgjort. Det blir delvis lösenordsskyddade inlägg på den här bloggen. Jag känner ju två privat som läser, dessutom har jag ju varit på flera bloggträffar. Så jag är ju inte anonym längre...   Vill ni läsa de lösenordsskyddade inlägge...

Presentation

Fråga mig

31 besvarade frågor

Mail

kix_barnlos[snabel-a]hotmail[punkt]com

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Gillar

  

                

Besöksstatistik


Skapa flashcards