Direktlänk till inlägg 17 januari 2010

Är ni frivilligt eller ofrivilligt barnlösa?

Av Kix - 17 januari 2010 22:10



När skall ni skaffa barn?

Är det inte dags för barn snart?


Detta är frågor som kan komma från lite varstans när man är i fertil ålder och är i ett stabilt förhållande. Ingen av dem som ställer dessa frågor är medveten om hur illa det kan beröra den tillfrågade personen. För antingen är man gravid, dvs det antingen syns eller så är det för tidigt att berätta, eller så är man frivilligt barnlös eller ofrivilligt barnlös.


Men så då undrar jag om de personer som ställer ovan typ av frågor skulle någonsin komma på tanken att ställa denna fråga:


Är ni frivilligt eller ofrivilligt barnlösa?


För visst vore det väl mycket mer naturligt att ställa en sådan typ av fråga till en 35-årig kvinna som varit sambo i 11 år och gift i 2 år med stabilt jobb, stabil ekonomi och hus???


Men en sådan fråga ställer INGEN. Är man rädd för att höra svaret och inte veta hur man skall hantera det?


Kix


 
 
Sara

Sara

17 januari 2010 23:36

Tack vad snäll du är :-) Jag gillar att ha nåt att pyssla med framför tv:n

Riktigt bra inläg!

http://www.lillaunderbarn.blogg.se

 
MDB

MDB

18 januari 2010 08:13

Bra skrivet! Tycker att folk borde vara bättre på att tänka på vad de egentligen frågar, och jag undrar vad de som ställer sådana frågor vill ha för svar egentligen.

http://www.minadrommarsbarn.blogspot.com

 
Fru barnlös

Fru barnlös

18 januari 2010 09:21

Nä så skulle ingen fråga. Folk tänker inte.

http://langrean9manader.blogspot.com

 
Miss S

Miss S

18 januari 2010 11:08

Måste erkänna att jag skulle inte vilja få den frågan heller, om vi är frivilligt eller ofrivilligt barnlösa. Tycker det är väldigt dumt att fråga om barn överhuvudtaget. Ingen annan har med det att göra. Som tur är, så har jag endast fått frågan två gånger under dessa två år som vi försökt bli gravida. Båda gångerna i somras. Många är nog rädda för svaret också, som du säger.

http://www.baby-langtan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Pi

18 januari 2010 21:43

Jag har fått kommentaren från en närstående "ja, ni har ju valt att leva utan barn". Den personen visste då inte att vi var ofrivilligt barnlösa och vi hade då inte talat om för någon att vi försökt i tre år att få barn. Det gjorde så förbålt ont i mig att jag aldrig kommer att glömma känslan.

På min möhippa fick jag under högtidliga former också frågan "om vi inte tänkte skaffa barn". Otroligt smärtsamt att stå och vrida sig inför massa vänner som förväntansfullt står och väntar på svaret.

Men, de som frågar ha ju själv antagligen ingen erfarenhet av barnlöshet, och har svårt att sätta sig in att andra kan befinna sig i den situationen.

Bra att ha lite svar i "reserv" inför när såna frågor kommer har jag lärt mig. Men, ibland kan man ändå bli så överumplad att det är svårt att finna sig.

Det är bara att försöka se på personerna som att de är ovetandes och inte har vett att förstå bättre. Om möjligt så är det bra att inte lägga energi på att bli arg på såna personer, även om det är svårt förstås.

 
Ninna

Ninna

21 januari 2010 01:17

Skitsvår fråga med asjobbigt svar :-)

Varje gång vi fått den ( det är mååånga gånger nu...) så har det huggit till i hjärtat och själen har gråtit blod, när jag leende har svarat frågeställaren med glada falska ord som "nä vi är så lyckliga ändå" eller nåt annat fånigt klämkäckt. Kan inte folk bara sluta fråga...

Kram Ninna

http://www.villblimammanu.blogspot.com

 
Utan spermier

Utan spermier

24 januari 2010 16:06

Har slutat bry oss nu när frågan kommer, om fol är så okänslig och inte tänker på vad de säger så förtjänar de inget svar. Jag säger bara, "kanske det..."

Har precis börjat blogga om ur min manliga synvinkel, har inga spermier och känner för att skriva av mig lite...
Läs gärna!!

http://utanspermier.wordpress.com

 
Greta

Greta

2 februari 2010 20:05

Det var en bra synvinkel på den frågan.
Vi är ofrivilligt barnlösa, som många andra.
Läser att ni har svårt ni också, hoppas det lyckas en dag.

http://torparfru.blogspot.com

 
Teres

Teres

18 februari 2010 16:10

Så sjuuuukt bra skrivet, åh så bra skrivet. Nästa gång sma jag säga till dom som undrar "Du kanske undrar om vi är frivilligt eller ofrivilligt barnösa, och som svar på frågan är vi ofrivilligt.." Undra hur deras blickar skulle bli =)

http://www.familjonskas.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kix - 17 maj 2012 23:31

  Jag är ganska säker på att det här blir mitt sista inlägg i den här bloggen. Den skapar sådan ångest och jag orkar inte veta av den. Mitt sista inlägg blir således bara att uppdatera om det sista.   Han var otrogen. Jag kom på honom förra sön...

Av Kix - 4 april 2012 22:16

  Pratat med vår adoptionsutredare för att avsluta/dra tillbaka det medgivande vi har som par. Nämnde för henne att jag har tankar på ensamståendeadoption, men fick ett kallt svar om att det kan ta tid, och att det här måste läka först och det stäl...

Av Kix - 31 mars 2012 11:15

  Jag skall försöka uppbåda lite energi och skriva även till er som inte har fått något lösen.   Det är över nu. Han vill skiljas. Efter 14 års förhållande har den 6 åriga ofrivilliga barnlösheten satt sina spår. Vi säljer huset. Flyttar till v...

Av Kix - 26 mars 2012 21:34

  Det här med lösenordsskyddade inlägg var väl inte fullt så genomtänkt... ni dränker mig med mail. :)   Jag besvarar dem eftersom! Gulliga ni! Ni skriver så fint!   Kix     ...

Av Kix - 25 mars 2012 15:12

  Det är avgjort. Det blir delvis lösenordsskyddade inlägg på den här bloggen. Jag känner ju två privat som läser, dessutom har jag ju varit på flera bloggträffar. Så jag är ju inte anonym längre...   Vill ni läsa de lösenordsskyddade inlägge...

Presentation

Fråga mig

31 besvarade frågor

Mail

kix_barnlos[snabel-a]hotmail[punkt]com

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Gillar

  

                

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards