Alla inlägg under september 2009

Av Kix - 12 september 2009 17:02



Nu är det städat i vårt hus, det är skönt när det är klart, men ack så tråkigt under tiden :) Nu är det dock hög tid att duscha och klä sig då vi är bortbjuden på middag. Ytterligare en anledning att säga skönt! I förmiddags blev det lite träning med hunden tillsammans med andra hundvänner. Det blev ett litet uppletande och sedan blev det lydnad. Det var soligt och skönt i luften och precis när vi var klar började det regna! Vilken timing!


Vi har också hunnit med att köpa ett drös av hinkar med färg, det blev färg till garageportarna, färg till garagedörrarna och förrådsdörrarna, färg till hundkojan och färg till fönstren i garaget. Vi glömde dock färg till ved- och pelletsförrådet. Men eftersom det ändå har regnat i em så har målningen ändå inte kunnat göras. Jag hoppas på fint målarväder imorgon. Måla tycker jag om, det blir dessutom ny färg på dessa så det blir kul med resultatet. Skall också försöka hinna med lingonen imorgon. Ses!


Kix

Av Kix - 11 september 2009 19:57


Mörkret lägger sig runtom oss, det går fort nu. Ungefär 3 minuter fortare för varje dag. Det blir så mörkt utanför så det blir svårt att se ut men så mycket enklare att se in. Jag längtar verkligen att att denna mörka period snart innebär vit snö utanför. Det som dock är skönt är att det är fortfarande väldigt ljust på morgonen och det gör ju att man blir morgonpigg, eller ja, pigg och pigg, allt är relativt.


Jag tror på en god helg. Varför? Jo, för att jag känner mig ganska glad. Förhoppningsvis blir det mycket nytta gjord denna helg. Som tur blev vi bjuden på middag på lördag, tacksamt då våra middagsgäster avbokade. Vi som hade köpt ingredienser och planerat kantarellsoppa till förrätt. Det får väl bli vår söndagsmiddag istället vilket är helt ok.


Å så skall jag se till att boka biobiljett till "Flickan som lekte med elden". För jag vill verkligen inte missa scenen då Paolo Roberto fightas mot Niedermann. Ni som har läst triologin känner till vad jag menar (å andra sidan vilka har inte läst triologin???).


Mot Sherwood-helgen!


Kix

Av Kix - 10 september 2009 22:11


Det skall väl visst vara bra att boka upp biljetter och boende på nätet, men det är ett helvete när man inte får information om det är något fel. Eller när kryssalternativen bara passar till hälften. Eller när man har gjort ett uthopp till Swedbank för att betala för sig inte kommer tillbaka till ursprungssidan. Som tur är har jag fått bokningsbekräftelse på mailen - puh. Nu blir det en teater- och shoppingresa till Stockholm under tråkmånaden November.


I helgen hoppas jag på fint väder och lingonplockning. Jag hoppas också att jag har ytterligare energi att göra annan nytta som har legat i månader.


Kix

Av Kix - 9 september 2009 21:32


Idag är det en bättre dag, jag är gladare. Ja, inte överlycklig, men ni som läste gårdagens inlägg förstår nog att det är, trots allt, en ganska stor förbättring till idag. Dessutom vann Sverige över Malta så det också kanske bidrar. Dock endast med 1-0, men vinst är alltid en vinst.


I alla månader och år har jag gråtit och ältat, funderat och gråtit igen. Jag har känt mig ensam och frustrerad och inte vetat hur jag skall vrida och vända barnlösheten till något bättre. På adoptionskursen i måndags fick jag veta att vissa där hade fått information redan vid barnlöshets-undersökningen om en kurator de kunde kontakta. Det fick aldrig vi, aldrig någonsin under hela utredningen, aldrig på ett enda kvinnoklinik-möte, aldrig, aldrig på något ivf-besök. Hur kommer det sig? Varför har jag gått omkring och funderat på detta, tänk bara om jag hade vetat så kanske håglösheten i min kropp inte skulle kännas så mycket.


Vår lärare (tillika adoptionshandläggare/socionom) berättade att de ser det som positivt att man talat med en kurator.  Nu känner jag frusteration över att vi inte fått reda på det, så jag tror jag måste kontakta en kurator om det.


Kix

Av Kix - 8 september 2009 20:58


Stressigt på jobbet, tråkiga arbetsuppgifter, less på arbetskamrater, allmänt ledsen. Håglös, deppad, intiativlös, ledsen, arg, ensam, rädd, bitsk, ja name it! Jag innehar alla dessa dåliga egenskaper för närvarande. Det är ingen bra dag för mig idag. Är bara oerhört ledsen.

Orkar inte skriva mer.

Kix

Av Kix - 7 september 2009 20:44


Är det?


Den frågan fick vi idag på föräldrautbildningen för blivande adoptanter. Vi deltagare skulle ta ett steg om vi tyckte det eller stå kvar om vi inte tyckte det. Jag tog ett steg. Jag tycker att det är status att ha barn. Men om man inte får något barn då, är man då mindre värd? Det är ju ändå så att om man har barn då är det acceptabelt att komma sent på morgonen på jobbet, att gå tidigare från jobbet - utan att bli ifrågasatt. Och vara ledig sprotlovsveckan är ju inte tänkbart, för då skall ju de som har barn vara ledig! Och att de som har barn skall ha semester 5 veckor sammanhängande, och får man inte det så tar man barnledigt för det kan inte arbetsgivaren neka till. 


Är det då livsviktigt att få barn?


Kix



Av Kix - 6 september 2009 20:52


Kom hem från stugan idag, passade på att köpa med oss en ny gräsklippare så det blev invigning av den dirket vid hemkomst. Bra med autodrive, ja, alltså att man själv bestämmer vilken fart gräsklipparen skall "köra".  Det gick mycket fortare att klippa vår gård nu än tidigare i sommar!


Men sedan undrar jag över en mycket oviktig detalj. Vår nya klippare har en gräsuppsamlare av tyg - VITT tyg. Hur kommer det sig att gräsklippartillverkare väljer vitt tyg i en påse där det skall snurra runt GRÖNT gräs??? Kunde de inte redan på en gång göra en grön påse? Skall man behöva använda "Ta bort", klorin eller galltvål för att få bort grönska från påsen, eller skall man låta den bli komouflerad i grön nyans. Jag tror nog på det sista så att inte mina krafter spills ytterligare på petitesser.


Imorgon är det träff nummer två för vår föräldrautbildning för blivande adoptanter. Jag längtar! :)


Kix

Av Kix - 4 september 2009 20:10


Jag har bestämt mig. Det blir en musiktävling på räkfrossan imorgon kväll. Måste bara jobba hårt på den då jag inte har börjat med materialet ännu. Det finns dock några i bekanskapen som inte är alls bevandrad i musiksverige. Men jag funderar på att inte ta det minsta hänsyn till det. Jag har bara inte bestämt mig hur upplägget skall vara.


Alltså jobbigare funderingar kan man ju ha, men just nu är jag bara glad att jag fokuserar på något som jag tycker är kul och gläds åt att göra. Jag tänker inte tillåta mig själv att låta hjärnan ta över med tråkigare tankar.


Nu skall helgen blir rolig hoppas jag!


Kix

Presentation

Fråga mig

31 besvarade frågor

Mail

kix_barnlos[snabel-a]hotmail[punkt]com

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Gillar

  

                

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards