Alla inlägg under september 2009

Av Kix - 20 september 2009 20:46



Jag började med Gonal-F idag, dvs hormonsprutan för äggstimulering. Får prata med IVF-kliniken imorgon om mitt ställningstagande. För sanningen är ju att ännu har ingen riklig mens dykt upp, och den andra sanningen är nog också att det lilla torra, röda som kom dag 27 var min mens.


Nu är jag så jävla less på detta så nu blir det rapportering från mitt andra liv idag. Garageportarna har fått ytterligare svart färg på sig, likaså garage- resp förrådsdörrarna. Jag har städat förrrådsboden och ställt in trädgårdsstolarna. Min man har kapat hela vedhögen idag så nu återstår bara klyvningen och staplingen. Dessutom har jag målat hundens koja.


Sådärja, då har jag precis berättat hur mitt tråkiga liv i övrigt är. Paradoxalt hoppas jag ändå att ni återkommer till min blogg och följer mig vidare.


Kix







Av Kix - 19 september 2009 21:25






Vaknade frustrerad imorse. Varför? Ännu ingen mens, frusterationen äter upp mig inombords. Skriker åt min man att jag skall minsann ändå börja med sprutorna på söndag vare sig någon riklig mens kommer eller ej. Han tycker inte att det är någon bra ide. Jag skriker till honom om att han har det så jävla bra som inte behöver tänka hela tiden och leva med kroppen som skall fungera. Därefter sätter en timmes lång gråtattack in.


Förlåt! Mina inlägg kretsar kring mensen. Men tyvärr är mitt liv precis i ett sådant skede att det är viktigt, mycket viktigt. Dagens funderingar har också kretsat kring dessa punkter:


  • Varför kramas inte min man när jag behöver som mest tröst?
  • Varför syns det inte utåt att jag är styckad i småbitar inombords?
  • Varför fungerar inte kroppen som jag tänkt mig?
  • Varför läser jag facebook när det enda som står är hur lycklig alla kompisar är över sina barn?
  • Varför plågar jag mig genom att älta och fundera?
  • Varför är livet så pest?

Jag tror jag skall söka tröst hos hunden. "Klia din hund och du har fast anställning" som någon klok person en gång sa. Å så skall jag försöka låta bli att gråta i duschen ikväll.


Kix

Av Kix - 18 september 2009 21:06



Skall jag vara orolig? Jag vet inte, jag bara har den känslan i magen. Mensen har ju så klart inte ännu dykt upp, men jag har iaf pratat med IVF-kliniken idag så nu är vi överrens om sprutstart. Det är bara det att jag inte är överrens med min kropp. Det är dag 28 idag...  Om inte mensen kommer så dör jag nog en smula, för då blir det väl FEMTE gången som min antagonistbehandling skjuts upp.


Första gången i mars då behandlingen skulle ske precis under min mans leverantörsförhandlingar, dvs uppskjutet av oss själva. Så här i efterhand var de förhandlingarna inte så viktiga....


Andra gången i april då behandlingen hamnade precis över påsk. Uppskjutet av IVF-kliniken.


Tredje gången i slutet av april då jag får meddelandet att mina cellförändringar i livmodertappen är så kraftiga att jag avråds att fortsätta behandling för en operation, en sk konisering. Uppskjuet av Kvinnokliniken och IVF-kliniken.


Därefter var det läkning i 4 veckor (sex förbjuden). Och då hamnade vi precis i semestertider och IVF-kliniken stängde i sex veckor.


Fjärde gången i början av augusti då IVF-kliniken avråder mig från behandling pga operationen som gjordes i april samt att de säger att det inte finns någon tid att ta emot mig. Uppskjutet av IVF-kliniken.


Och nu är vi på femte gången.


Förstå!


Kix

Av Kix - 17 september 2009 21:00


... NOT. Nädå, ingen mens än så länge, men mensvärk i två dagar!!! Skall påbörja Antagonistbehandling nu när mensen dyker upp. Problemet är bara att jag skall börja med Gonal-F-sprutor på dag 2 eller 3 så att det passar att göra prover på vårdcentral på dag 5... och då måste dag 6 vara arbetsdag eftersom provsvaret skall postas till ivf-kliniken. Så vad innebär det här då, mattesnillen?


Jo, om jag får mens imorgon fredag (dag 1), lördag (dag 2), sprutstart söndag (dag 3), provdag torsdag (dag 5), resultat fredag. Men om mensen startar söndag.... vad innebär då det? Jo, söndag (dag 1), måndag (dag 2), tisdag (dag 3)..... så dag 5 blir antingen fredag, lördag eller söndag. Hur skall jag då kunna ta prov på vårdcentralen så att ivf-kliniken får svaret dagen därpå?


Men i min pessimistvärld så kommer inte mensen att visas så jag kommer att missa starten. Det har ju varit så ett par gånger, dvs att mensen knappt syns. Jag känner att jag måste kontakta ivf-kliniken imorgon. För många frågor, för lite svar. Jag vill verkligen inte missa denna möjlighet!


Kix

Av Kix - 16 september 2009 21:55


... och det gör ju ont juh! Jag läste på om mensvärk och den kommer av att livmodern stöter ut livmoderslemhinnan och då uppstår syrebrist till livmodermusklerna eftersom blodförsörjningen till livmodern minskas av processen. Detta kände jag inte till tidigare.


Än så länge har dock inte mensen dykt upp, men jag har ordentlig mensvärk, gick till och med hem från jobbet idag. Och så ont brukar jag inte ha. Stirrade på skärmen i 1 timme och fick inget gjort så jag fick lov att retirera och åka hem. Ingen bra dag idag med andra ord. Hoppas bara att mensvärken är borta eller lindrigare imorgon. Det är så löjligt att måste vara hemma på grund av mensvärk, det är inte likt mig.


Eller gör mensvärk extra ont nu för tiden?


Kix



Av Kix - 15 september 2009 23:00


Blir ett sent inlägg idag. Jag är lite trött så det är inte så säkert det blir sammanhängande meningar denna gång. Har jobbat igen lite här hemma. Ja, alltså jobbat igen arbetsuppgifterna, inte hemuppgifterna. Nä, nu blev det fel, alltså inte hemläxor. Nä. Fast egentligen har jag inte jobbat igen heller. Ligger nog lika långt efter iaf. Hoppas att morgondagen innebär få störningsmoment så kanske jag kommer ikapp.. kanske..


Skall strax gå och lägga mig... skall jag då läsa deckaren "Låt den rätte komma in" eller boken om adoption? Deckaren går trögt, lite för många karaktärer att hålla reda på och väldigt konstig, orealistisk handling. Adoptionsboken däremot är väldigt intressant, men jag har läst kapitel 3 (hemläxan) redan.. och kap 4 och kap 5.... Kanske skall läsa om dom igen så blir man riktigt, riktigt påläst. Kan aldrig vara fel.


God natt!


Kix



Av Kix - 14 september 2009 20:14



Alltså jag tänkte inte förnya mig, jag ser ut som jag alltid har gjort. Borde kanske visserligen klippa mig snart igen, men det är allt. Rubriken avser min blogg som har fått förnyat utseende. Blev lite roligare nu tycker jag, trots att den fick en liten släng av rosa.


Och varför skall jag förnya mig genom att sätta mig på en annan plats i soffan.... det går ju lika bra att fördela om sittkuddarna så att de blir jämt nedsuttna...


Och varför skall jag pröva ny mat, när vi redan idag äter mat som jag tycker om... trots att det betyder pannkaka en gång i veckan..


Och varför skall jag nappa på Tele2, Telenor, Halebop eller Tre som telefonabonnemang... när jag har haft Telia i HELA mitt liv?


Stora funderingar i ett obetydligt liv.


Kix





Av Kix - 13 september 2009 19:41


Jo, jag säger då bara det - vilken dag! Det har varit bra ur många synvinklar. Jag börjar med det mest självklara på första plats:


1) Vädret - att vi får ha 20 grader den 13 september, när det knappt nådde upp till 10 grader i slutet av augusti. Jag till och med ställde ut basilikan mot väggen för att ge dem mer sol och värme. Förhoppningsvis lever de att tag till därefter i köksfönstret.


2) Energin - jag gick in i denna helg med energi och den höll hela helgen. Det blev en skön fredag, energifull lördag trots regn, och denna dag har det fortsatt. Idag har vi skrapat och grundmålat flera detaljer på garaget, inklusive hundgården. Vi har också hunnit måla flera delar, såsom garageportarna.


3) Positivism - jodå. Jag känner mig mer positiv än på mycket, mycket länge. Jag känner att adoptionen till slut kommer att ge oss ett efterlängtat barn om inte våra kvarvarande försök med ivf fungerar. Men jag känner mig också positiv inför att det faktiskt inte så långt borta till nästa ivf-försök. Men det är som min man brukar säga - hoppas inte för mycket, det gör bara ont. Dvs jag går också in med försiktighet i detta.


4) Dagens avslutning - Mari Jungstedts böcker visas som film i tv4: "Kommissarien och havet" är söndagsfilmer några helger framöver. Böckerna är bra, hoppas filmerna är det också.


Hur veckan går får ni läsa under veckan.


Kix

Presentation

Fråga mig

31 besvarade frågor

Mail

kix_barnlos[snabel-a]hotmail[punkt]com

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Gillar

  

                

Besöksstatistik


Skapa flashcards